Tuesday, October 18, 2011

Oreo cheese(cup)cake


Første gang jeg smagte en cheesecake var for lidt under et år siden på MASH og lige siden har jeg været forelsket. Hvorfor jeg ikke har prøvet cheesecake før ved jeg virkelig ikke - det må være en fejl i min opdragelse.
Der findes jo simpelthen så mange variationer af cheesecakes derude - så hvor skal man begynde. Skal den bages, skal den ikke bages, hvilken kiks skal bruges som bund, skal der smag i eller ikke? Ja, der er mange overvejelser. Jeg faldt over denne opskrift en dag, som stammer fra Martha Stewart's cupcakes. Det, der tiltalte mig ved opskriften, var enkeltheden over den - få ingredienser og nem at bikse sammen.
De er virkelige fantastiske disse cupcakes. De har en cremethed fra flødeosten med en syrlighed fra creme fraichen, men samtidig sødlige og helt igennem syndige.
De serveres direkte fra køleskabet og kan sagtens laves dagen før de skal serveres. Hvis man laver dem samme dag, skal man dog lige være opmærksom på, at de smager bedst, når de har stået i køleskabet minimum et par timer.
Det er helt sikkert en opskrift, som jeg vil vende tilbage til, men jeg skal stadig ud og opleve cheesecake verdenen! :D

Oreo cheese(cup)cake
- 30 cupcakes
  • 42 oreos, 30 hele og 12 grov hakket
  • 900 g flødeost
  • 190 g sukker
  • 1 tsk vanilje ekstrakt
  • 4 store æg, let pisket
  • 120 g creme fraiche
  • En smule salt
1. Forvarm ovnen til 135 grader og placer en hel oreo i hver muffinform.
2. Pisk flødeoste ved mellem hastighed med håndmixer ell. røremaskine og tilføj gradvist sukker og pisk indtil kombineret. Pisk derefter vaniljen i.
3. Tilføj æg lidt af gangen. Pisk creme fraiche og salt i og rør tilsidst de hakkede oreo i.
4. Fyld næsten muffinformene til toppen og bag i 22 minutter.
5. Køles af i køleskabet minimum nogle timer.

Note: Den oprindelige opskrift siger, at de skal bages til fyldet har sat sig. Det tog omkring en halv time i min ovn. 



No comments:

Post a Comment