I Bagebiblen er der en opskrift på chokolade ganache mini tærter, som jeg har ville lave lige siden jeg erhvervede mig den. Jeg er dog ikke i besiddelse af små tærte forme lige pt. og med mit SU budget har jeg ikke råd til at investere i nogle lige nu. Jeg var dog i tvivl om den ville fungere i en stor tærteform, så jeg researchede lidt på nettet, og faldt over en anden chokolade tærte, som lød virkelig lækker på denne side. Det blev så den, jeg valgte at lave i stedet.
Opskriften lyder således:
Til tærtedejen skal der bruges:
- 170g mel
- 36 g kakao
- 1 knsp salt
- 115 g usaltet smør
- 85 g sukker
- 1 æggeblomme
- 1½-2 tsk fløde
Si melet, kakao og salt i en skål
Smør og sukker mixes sammen i en anden skål, herefter tilsættes æggeblommen og fløden.
Mel/kakao blandingen tilsættes smør/sukker blandingen og formes til en rund plade. Pakkes ind i wita-wrap og sættes på køl i en times tid.
Dejen tages ud og står ved stue temp. i 10 minutters tid, hvorefter den rulles ud og tærteformen beklædes. Tærten køles i yderligere en halv time, inden den bages ved 175 grader i 18-22 minutter.
Til ganachen skal bruges:

- 250g mørk chokolade
- 30 g usaltet smør
- 3 spsk glykosesirup
- lidt salt
- 2 dl fløde
- 1½ spsk rosenvand
Imens blandes hakket chokolade, smør, sirup og salt i en skål.
Det varme fløde hældes over og der røres rundt til smeltet. Herefter tilsættes rosenvand.
Ganacheen hældes i tærtebunden og stilles på køl til fast.
Kan nydes med nogle bær ved siden af eller i bunden af tærten, hvor ganachen så hældes over. Det sidste vil jeg nok prøve til min søsters svendegilde, da det er lidt tungt kun med chokoladeganachen for nogle folk ;)
Enjoy! :D
No comments:
Post a Comment