Friday, September 23, 2011

Banan cupcakes med karamel frosting

Banan cupcakes med karamel frosting
Banan cupcakes med karamel frosting

Banan cupcakes

Fandt opskriften på disse cupcakes på Ring til mig cupcake, som Google translate oversætter det til :) Det er en meget inspirerende svensk blog med en masse skønne opskrifter og flotte billeder.
På siden er opskriften angivet i cups, så her er den i gram:


Til 28 banan cupcakes skal du bruge
•270 g siet mel
•1 1/2 tsk natron
•3/4 tsk bagepulver
•3/4 tsk salt
•1 tsk stødt kanel
•170 g blødt, usaltet smør
•300 g brun farin
•3 store æg
•4 modne, store bananer, most
•180 ml kærnemælk
•1/2 tsk vanilje ekstrakt
•120 g hakkede pekan nødder (valgfrit)

Noter: Smøret behøver ikke være usaltet, men hvis du bruger saltet smør, skal du istedet undlade den salt, der ellers står i opskriften. Hvis du ikke har noget kærnemælk og ikke vil købe en hel liter for kun at bruge 180 ml, kan man erstatte det med mælk med lidt citronsaft i, som man lader stå 5 minutters tid, før man bruger det. Blandingsforholdet er ca. 1 spsk citronsaft til 250 ml mælk.

1. Ovnen forvarmes til 175 grader C og muffinsforme gøres klar.
2. Tørre ingredienser blandes i en skål.
3. Bananer, kærnemælk og vanilje i en anden.
4. Bland smør og sukker sammen med en mixer, hvorefter æg tilsættes et ad gangen.
5. De tørre og våde ingredienser tilsættes nu ad 3 omgangen, startende og sluttende med tørre ingredienser.
6. Formene fyldes og bages i ca. 15-20 min og køles af før frosting påføres.

Disse cupcakes er virkelig svampet og har en lækker konsistens, og de holder sig sådan længe. Undlod selv pekan nødderne, men tror kun de vil gøre kagerne bedre, som en kontrast til den gennemtrængende banan smag.

Karamel frosting
Frostingen er er swiss meringue buttercream, som godt kan være lidt tung, men er utroligt lækker. Hertil skal der bruges:

•6 æggehvider
•240 g sukker
•270 g blødt, ternet, smør
Saltet karamel, efter smag. (se længere nede)

1. Æggehvider piskes med en smule salt i en helt ren skål og sættes over vandbad. Pisk æggene konstant, mens sukkeret tilsættes lidt ad gangen. Når sukkeret er smeltet tages skålen af varmen. Det kan testes ved at mærke på æggemassen - hvis den føles grynet er sukkeret ikke smeltet. På denne måde sikre man en glat frosting, og at æggehviderne er pasteuriseret, da sukker smelter ved en højere temperatur end æg pasteuriseres.
2. Pisk æggene til de er hvide, stive og kolde. Kan tage op til 10 minutter.
3. Tilsæt smøret et tern ad gangen og vent med at putte den næste i til det foregående er inkorporeret i æggemassen. På et tidspunkt bliver det grynet og får en mærkelig konsistent, men her skal man bare piske videre - det skal nok blive glat. Hvis det bliver lidt flydende kan det være at æggemassen har været for varm, da smøret blev puttet i, så prøv at putte det i køleskabet lidt, og pisk derefter videre.
4. Tilsidst tilsættes karamel efter smag og frostingen røres glat.

Saltet karamel

Banan cupcakes med karamel frosting


Opskriften på karamel fandt jeg ligeledes på call me cupcake, som dog denne gang er listet i ml og gram, så hvis I vil prøve den kan opskriften findes der. Det smager VIRKELIG godt, så det er helt sikkert noget jeg kan anbefale at prøve. Det smager ligesom Werthers, så hvis man er vild med dem, bliver man helt sikkert også vild med den her karamel.
Jeg vil lige understrege, at det er vigtigt ikke at røre rundt i sukkeret, mens det smelter, da du risikerer, at det sætter sig op ad siderne på din kasserolle og størkner. Det kan så ende med at falde ned i din karamel, hvilket giver hårde stykker sukker, som ikke er ønsket. Konsistensen er en mellemting mellem flydende og stift.Vil senere prøve at eksperimentere lidt med mængden af væske for at se, hvordan konsistensen af karamellen bliver.

Prøv både cupcakes'ne og den hjemmelavede karamel - du vil ikke fortryde ;)

No comments:

Post a Comment