I dag blev det til speltboller med soltørrede tomater:
Opskriften er som følgende:
- 4 dl vand
- 25 g gær
- 125 g fuldkornshvedemel
- 225 g fuldkornsspeltmel
- 225 g speltmel
- 50 g soltørrede tomater hakket i små stykker
- lidt salt
Gæren opløses i vandet, hvorefter mel, salt og soltørrede tomater blandes i og æltes i 10 minutters tid. Ejer ikke selv en røremaskine, men bruger istedet min håndmixer med dejkroge til at ælte dejen og resultatet bliver ganske udemærket - det er bare lidt hårdere for armene :) Ælter også nogle gange dej i hånden, men da det her er en rimelig våd dej, foretrækker jeg at bruge håndmixeren.
Lad dejen hvile i 30 min.
Del dejen op til 12 boller og lad dem hæve på en bageplade i 2 timer.
Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.
Fugt overfladen af bollerne med vand og drys lidt salt over dem.
Sæt bollerne ind og skru ned til 210 grader. Bages i 14-16 minutter.
Når jeg sætter bollerne ind, sprøjter jeg med vand ind i ovnen for at skabe damp, samt et par gange i minutterne efterfølgende. Det gør at bollerne hæver mere, da skorpen ikke bliver sprød ligeså hurtigt.
No comments:
Post a Comment