Tuesday, September 27, 2011

Burgerboller

burgerboller durumsmel grahamsmel

Opskriften er fra Byens bedste brød af Rikke Gryberg. Synes det er en god bog med nogle interessante opskrifter og har efterhånden prøvet en del af dem af - alle med succes, så vil klart anbefale folk at købe den. Burgerbollerne bliver luftige og med en let sprød skorpe - ligesom burgerboller skal være!

I den originale opskrift bruges der grahamsmel, men de boller, der er på billedet, er lavet med durumsmel istedet. Har også prøvet med grahamsmel, hvilket er rigtig godt, hvis man vil have nogle lidt grovere boller.
Jeg er desværre ikke velsignet med særlig meget fryser plads, så halverede opskriften, og fik 7 boller ud af det.

Durum-burgerboller:
7-8 stk, store

  • 25 g gær
  • 2,25 dl vand
  • 1 æg (50g)
  • 50 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 250 g durummel (eller grahamsmel)
  • 25 g blødt smør
  • evt. 1 æg til pensling 
Note: Æg'et skal meget gerne være stuetemperatur ellers køler det dejen så meget ned, at den ikke når at hæve på de 30 minutter hævetiden lyder på. Når jeg bager brød sprøjter, jeg det altid med vand med en forstøver før bagning og nogle gange under bagning, for at give dejen mulighed for at hæve mere og giver en sprød skorpe. Det er samme princip som med grydebrødet, som du nok allerede kender (hvis ikke er det vist på tide ;) ) Valgte desuden at drysse bollerne med chili explosion. 

1. Gær røres ud i vandet
2. Tilsæt æg og sukker
3. Melet røres herefter i.
4. Tilsidst røres det bløde smør i og dejen æltes til glat og spændstig. 
5. Dejen hæves tildækket i 30 min.
6. Del dejen i 7-8 boller, rul dem og læg dem på en plade til hvile i 10 min
7. Tryk bollerne flade (og evt. pensl med æg)
8. Bages ved 210 grader i 15-17 minutter

burgerboller durumsmel grahamsmel






No comments:

Post a Comment