Wednesday, September 28, 2011

Chokolade cupcakes med lakrids buttercream frosting



chokolade cupcake med lakrids buttercream frosting
      

Jeg elsker chokolade. Jeg elsker lakrids. Det gør mange andre tilsyneladende også, da det er en kombination man har set nogle steder efterhånden, så hvorfor ikke lave en chokolade-lakrids cupcake. Jeg har gået et stykke tid og overvejet, hvordan jeg skulle skrue den sammen. Skulle der lakrids i cupcaken, i frostingen, begge dele, hvilken lakrids skulle jeg bruge osv.

chokolade cupcake med lakrids buttercream frosting

Først prøvede jeg at bruge lakridsfudge, hvor jeg både prøvede det som stykker i cupcaken, og hvor jeg smeltede det sammen med den mælk, der alligevel skulle i dejen. Smagsmæssigt blev det rigtig godt, men i første tilfælde gav det klumper med lakrids, der ikke var fantastisk at tygge i, og i andet tilfælde var der generelt en klistret konsistens i cupcaken fra lakridsen. Så lakridsfudge var nok ikke lige sagen.
Lavede også en SMB frosting med smeltet, men afkølet lakridsfudge, og resultatet blev godt - til at starte med. Da det havde stået i køleskabet lidt, og jeg tog det ud igen skilte frostingen. Så frostingen kunne heller ikke laves med lakridsfudge.
                                        
Billeder lånt af chokoladehimlen.dk
              
Så faldt jeg over de her lakridsprodukter af Johan Bülow på en anden blog og tænkte det må være det! Lavede cupcakes både med og uden lakrids og begge med lakrids buttercream frosting, og begge slags er virkelig gode. Den variant med lakrids i cupcaken har en naturligvis en mere gennemtrængende lakridssmag, så afhængig af hvad man er til, kan man undlade lakrids i cupcaken. Brugte en blanding mellem siruppen og pulveret med et rigtig godt resultat. Opskriften er som følgende:

Chokolade(lakrids) cupcakes 
- 24-27 stk
  • 380 g sukker
  • 175 g mel
  • 85 g kakao
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1½ tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 240 ml mælk
  • 120 ml vegetabilsk olie
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • 235 ml kogende vand
  • 6 spsk lakridssirup (kan undlades)
  • 4 tsk lakridspulver (kan undlades)
1. Tørre ingredienser røres sammen. 
2. Æg, mælk, olie og vanilje tilsættes og der piskes 1 minuts tid. 
3. Hvis man ønsker lakrids tilsættes pulveret til siruppen, som herefter tilsættes dejen. 
4. Det kogende vand tilsættes, og ja det bliver helt flydende, men sådan skal det være. 
5. Bages ved 175 grader C i 20-24 minutter. 


Lakrids buttercream frosting
  • 6 æggehvider
  • 240 g sukker
  • 270 g smør i tern
  • ca. 4 spsk lakridssirup
  • ca. 2 spsk lakridspulver
1. Æggehvider kommes i en helt ren skål og sukkeret tilsættes gradvist og varmes op over vandbad under konstant piskning indtil sukkeret er smeltet (test: massen skal føles glat ml. to fingre). 
2. Fjernes fra varmen og piskes indtil stiv, hvid (skålen over hovedet-tricket) og skålen føles kølig ved berøring. Stil evt. i køleskabet til afkøling. 
3. Smøret tilsættes et tern ad gangen til indkorporeret. Efter smøret er kommet i, kommer smørcremen på et tidspunkt til at se grynet, rørægsagtig ud, men der skal bare piskes videre til den bliver glat igen. 
4. Tilsæt lakrids og rør. 

Note: Når man laver smørcreme, skal man passe på ikke at putte for meget væske i, da den ellers skiller, så tilføj siruppen lidt ad gangen, og hvis man ønsker en kraftigere lakridssmag, så tilføj sirup i små mængder ad gangen. 

chokolade cupcake med lakrids buttercream frosting
chokolade cupcake med lakrids buttercream frosting

No comments:

Post a Comment